Rijlessen

Gemiddeld heeft iemand 39 uur rijles nodig om het rijbewijs te halen (volgens CBR-onderzoek onder examenkandidaten in 2019). Dit verschilt natuurlijk per leerling. Je rijinstructeur kan je helpen inschatten hoeveel rijlessen jij nodig hebt.

Uiteraard maken wij eerst kennis en geven wij een korte introductie. Zo weet je precies wat je staat te wachten bij de gratis proefles. Je mag achter het stuur plaatsnemen! Om aan de auto te wennen zullen we eerst op een rustige weg gaan oefenen. Heb je al ervaring bij een andere rijschool? Onze rij-instructeur zal inschatten wat je al kan en hier verder op inspelen.

Na afloop van de rit kunnen wij al goed inschatten wat je verder te wachten staat. Hoeveel rijlessen heb je nodig? Wat zijn de knelpunten tijdens de rijopleiding? Eventuele vragen na de eerste proefles zullen wij zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

Mocht je de klik gevonden hebben met de rij-instructeur dan kun je direct een afspraak maken voor een vervolgrijles. Een proefles voor de auto duurt ongeveer 60 minuten.

Wij geven rijlessen in de regio Haarlem. Voor een overzicht van de plaatsen, bekijk onze werkgebied

Jazeker. Met onze spoedcursus kun je tussen 4 en 8 weken je rijbewijs halen. Je moet dan wel in het bezit zijn van een theoriecertificaat en de opleiding moet volledig betaald zijn. Voor meer informatie bekijk onze spoedcursus pagina.

Jazeker. Wij rijden 7 dagen per week, ook in de avonden

Jazeker. Wij weten hoe belangrijk de band is tussen instructeur en leerling en zorgen er daarom voor dat je altijd bij dezelfde instructeur rijles volgt.

Ja dat mag. Het voordeel bij afname van een pakket is dat het wel voordeliger is, maar die keuze mag de leerling zelf maken.

• een geldig legitimatiebewijs
• De oproepkaart (krijg je gemaild van CBR),
• eventueel het uitslagformulier van je tussentijdse toets
• zelfreflectiefomulier

Als je bovenstaande items niet bij je hebt, kun je niet deelnemen aan het examen.

Het annuleren van een rijles dient minimaal 48 uur voor aanvang te geschieden. Een rijles die korter dan 48 uur voor aanvang is geannuleerd, wordt volledig in rekening gebracht.

Een rijles  duurt 60 minuten. We raden je aan in blokken van 90 minuten te lessen. Zo ontstaat er meer ruimte om per keer alle lesstof te behandelen en pak je het veel sneller op dan wanneer je maar een uurtje zou lessen.

Ja! Eerlijk gezegd heeft dit onze voorkeur. Als je tweemaal per week lest, blijft wat we de vorige keer hebben behandeld beter hangen. Hierdoor krijg je sneller routine in het beheersen van het voertuig en de verschillende verkeerssituatie.

Pakketten

Nee! Je mag ook losse lessen afnemen. Voor een compleet overzicht van onze tarieven, bekijk de prijslijst.

Ja, dat mag. Bij Rijschool Loyaal zijn we erg flexibel in de aanpak, en willen we dat onze leerlingen ten aller tijden met plezier rijlessen afnemen.

Het gebeurt eigenlijk nooit dat een pakket wordt geannuleerd, maar mocht iemand dat toch willen, dan mag dat geheel kosteloos geannuleerd worden. (dan vervallen alle kortingen in de lespakket en wordt de proefles betaald) vraag de instructeur voor een overzicht

Het kan gebeuren dat je een aantal lessen wat bij een pakket hoort overhoudt. In dat geval zijn we enorm trots op jouw succes en geven we het geld terug van de overgebleven lessen.

Kosten

Je kunt betalen via bankoverschrijving , een Tikkie of contant

Lespakketten kunnen in 4 gelijke termijnen betaald worden, zonder rente of andere extra kosten.

Een proefles is gratis indien na de proefles een pakket wordt afgenomen. Wordt er geen pakket afgenomen, dan kost de proefles slechts €20,-